Festivalyra i city 6-7 mars

Den 6-7 mars slår Helsingborg Arena upp portarna för Melodifestivalens Andra chansen. Men evenemanget präglar staden tidigare än så. Från och med 26 februari väntar ett program som rymmer allt från nostalgi till Minimello.

 

Mello2Torsdagen 26 februari – fredagen 27 februari

Helsingborg klär upp sig för Andra chansen. Staden pyntas spektakulärt i stort och smått med teman som går i Melodifestivalens toner. Även butikerna kommer att pimpa sig i bästa melodifestivalen-style. Ha mobilen redo. Goda selfiemöjligheter väntar bland annat i butiker, på Knutpunkten, Dunkers och lite var stans i staden. Kanske även en och annan groupie?

 

Måndag-torsdag, 2-5 mars
Minikonserter och mycket annat äger rum under veckan. Håll ögon och öron öppna.

 

Fredag 6 mars
Klockan 16. Festivalyra på Knutpunkten. Brandsta city släckers uppträder. Det blir ett potpurri av melodifestivalen covers och deras egna låtar.  Konserten sänds direkt via Bambuser och du hittar sändningen på helsingborg.se/besokare

 

Lördag 7 marsMellologga
11-14 på Stadsteatern. SVT Minimello. Barnens egen Melodifestival som gör stora Melodifestivalen sällskap på turnén runt om i landet. Det är barnens artister, skapade av toarullar, som tävlar med riktiga bidrag.

* 11-16 Kulturskolan håller öppet hus med toner från Melodifestivalen.

* 14-16 SVT Supershow. Audition med David Lindgren som letar barn i åldern 6-12 år som gillar att sjunga och showa. David Lindgren är programledare för Supershowen, som har premiär i höst i Barnkanalen.

 

Läs mer om Melodifestivalen i Helsingborg >

Tävla om biljetter till genrepet av Andra chansen >

Se Helsingborg klä upp sig för Andra chansen >

 

Ta bussen till Andra chansen >