Snart öppnar Sveriges främsta ljusfest, i Helsingborg! Startskottet kommer att gå fredagen den 9 februari kl 18:00.

Vi har fyllt staden med över 35 unika ljusinstallationer, stora som små, häpnadsväckande som stämningsfulla, överraskande som glädjefyllda, hela vägen från Furutorpsplatsen till St Jörgens Plats och dessa kommer att vara igång 10 kvällar i stäck mellan 18:00-22:00.
Passa på att avnjuta en middag hos någon av citys trevliga restauranger!

Här finner du specialkomponerade Drömljusmenyer:

CAFÉ LE FIL DU RASOIR, Stortorget 18
Gravad fjällröding med fänkålskryddite med smak av saffran serveras med en citronemulsion
Lågtempererad oxfilé med blomkålspuré samt smörstekta gulbetor och jordärtskockor serveras med en rödvinsreduktion samt chips på rödbeta
Triologi på husets tryffar
2 rätter 295 kr, 3 rätter 325 kr
https://www.elite.se/sv/hotell/helsingborg/hotel-mollberg/cafe-le-fil-du-rasoir/
Öppet alla dagar!

CHARLES DICKENS, Södergatan 43
Stenbitsrom på råraka
Entrécote med friterad klyftpotatis & pepparsås
Hallonpannacotta med blåbär & mandelkross
395 kr

HEM


Öppet alla dagar!

HARRYS, Järnvägsgatan 7
Rödbetscarpaccio med mangosås, parmesan & sjögräs
Grillad majskycklingfilé med risotto milanese, vitlöksfräst spenat och picklad rödkål
229 kr
https://www.harrys.se/restauranger/helsingborg/
Öppet alla dagar!

KITCHEN & TABLE, Stortorget 12
Förrätt:
Gemsallad med ingefärsmarinerad kyckling, ananas, chilisalsa, koriander
Huvudrätt:
Back to the roots serveras med val av Grilled Szechuan Pepper Steak 140g, K-Town Salmon 140 g eller Stir fry Tofu 140g
Efterrätt:
Jordgubbspannacotta med blåbärsmaräng, chokladmousse och äppelflarn
399 kr
(Söndagar serveras specialmeny)

Helsingborg


Öppet alla dagar!”

MARIA TAPAS, Mariagatan 8
Vitlöksbröd, serranosallad, baconinlindade dadlar, fårostkuber m rödbetsmarmelad, lax gravad m spanska kryddor & mango chutney, Oxfilécarpaccio
295 kr
http://mariastapasbar.se/ta/restaurangen.aspx
Öppet alla dagar!

BARA VARA, Fågelsångsgatan 2
Friterad pilgrimsmussla, kimchi x 2 – syrat äpple – bräserad kål
Pasta Oxfilé 230 kr
cocktailtomater – svamp – tryffelpeccorino – ruccola
Gateau Marcel 110 kr
passionsfrukt – pistagenötter – hallon
3-rätter 490 kr /kuvert

Hem


Öppet onsdag-lördag

BISTRO V, Fågelsångsgatan 1
Lättgravad laxtartar, rättika, gurka och dillmajonnäs
Lightly cured salmon from Bömlo, served with radish, cucumber and dill mayonnaise
Sotad torskrygg, ärtpuré, rostad brysselkål med honung och valnötter, citronhollandaise
Blackened Cod, green pea purée, roasted brussel sprouts with honey and walnuts, lemon Hollandaise
Mörk chokladmousse smaksatt med apelsin, serveras med karamelliserad vit choklad och grapefrukt
Orange scented dark chocolate mousse, served with caramelized white chocolate and grapefruit
http://www.vhotel.se/sv/Mat–Dryck/Bistro-V
Öppet måndag-lördag

MARINA BAR & BISTRO, Kungstorget 6
Gravad hälleflundra med syltad polkabetsterrine, strössel på fläsksida och timjansemulsion
Helstekt oxfilé morotspuré, saltbakad morot, flower sprouts
och rosmarinsky
Lingonpannacotta med hjortronscoulis, hallonmaränger
och vit choklad
Två rätter 295 kr, Tre rätter 325 kr
https://www.elite.se/sv/hotell/helsingborg/hotel-marina-plaza/marina-bar-bistro/
Öppet måndag-lördag

THE FAT CAT, Kungsgatan 22
20% på ordinarie meny under Drömljusveckan
Öppet onsdag-lördag

Drömljus 2018 är även mycket mer än installationer, allt om detta, och installationerna såklart, finner ni på www.dromljus.se, som även uppdateras löpande.