Sju bönor

Sju bönor
Vegeriet, vår vegetariska restaurang är den största inspirationskällan till att vi startade vår butik Sju bönor. Vår filosofi som grundar sig på hållbar utveckling dvs människa miljö och helhetstanken kan tyckas torr och” klyschad”. Skillnaden är dock att vi faktiskt genomför den i praktiken, varje dag. Tänk er att ha en restaurang där du lagar vegetariskt och nästan allt från grunden, vilket innebär att maten bibehåller sin näring och vitaminer, du eftersträvar ekologiskt och närproducerat så långt det går, vilket innebär att så lite tillsatser och gifter som kan undvikas görs, du väger din mängd mat du vill äta vilket innebär att det blir minimalt spill, du tillvaratar allt från butiken, som börjar närma sig bäst före datum, och använder det i Vegeriets matlagning. Vi tillagar mat till 130 gymnasieelever varje dag och har också under en fyra års period levererat Sveriges första gröna kockar och skrivit in oss i den vegetariska svenska historien.

Ekobutiken Sju bönor är vårt komplement till vår restaurang Vegeriet. Vi har ett stort utbud av vegetariskt och veganskt ekologiskt, rättvise och närproducerat, ägg och mjölkprodukter och till viss del annat animaliskt. Nybakat bröd, kakor o knäcke från Vegeriet och även egentillverkad musli, nötblandningar, choklad och andra godsaker. Vi har ett stort utbud av dagligvaror, färsk frukt och grönsaker efter tillgång och säsong och fantastiska hår och hudvårdsprodukter. Du hittar också presenttips i form av doftljus, textil inom bad o kök och även lite second hand barnkläder.

Varför namnet Sju Bönor? Jag har sju fantastiska barnbarn och jag beundrar dem precis som bönans egenskaper, då en sådan liten sak kan ge så mycket innehåll, i form av energi och näring, glädje, framtidstro och överlevnad. Jag hoppas att vår ekobutik Sju Bönor ska ge mina barnbarn och andra människor medvetenhet om vårt gemensamma ansvar och att möjliggöra en hållbar utveckling genom vårt engagemang och budskap. En förutsättningar till en bättre hälsa och på så sätt ge vårt bidrag till en lite bättre värld, (ursäkta alla burgarekedjor) för mina sju barnbarn, min familj och alla andra som jag vill dela med mig till.

Sju Bönor är Butiken i city med sunda miljövänliga varor! I vår helhet kan vi erbjuda vegetariskt, ekologiskt, naturligt, miljövänligt och rättvisemärkt.

Adress: Järnvägsgatan 29
Telefon: 042-14 21 61
E-post: sjubonor@vegeriet.se
Webb: sjubonor.se Extern länk!

Öppet*
Vardag:  10.00-18.00
Lördag:  11.00-15.00

* med reservation för avvikelser och/eller ändringar

« tillbaka