Vegeriet

Vegeriet
Vegeriet startades 1998 som ett familjeföretag av Anki Upners med döttrar. Dessutom startade vi 2007 upp vår ekologiska butik Sju Bönor som du återfinner ett stenkast bort på samma gata.

Vår ambition är att inte bara vara en restaurang i mängden utan vi vill vara en oas i tillvaron där service, hälsa och miljö står i centrum. En mötesplats för alla människor som är måna om vad de stoppar i sig helt enkelt. Målet är att laga mat som är bra för kroppen samtidigt som den ger så liten miljöpåverkan som möjligt. Vi vill tänka långsiktigt och stå för en hållbar filosofi som värnar om kommande generationer.

Varje dag kl. 11.30-14.30 dukar vi upp vår hälsoinspirerade lunchbuffé. Vi har också dagens Rawfood,dagens ekologiska och soppa m.m.
Varje dag fyller vi på vår monter med hembakade godsaker: chokladkaka på 70%-ig ekochoklad, morotskaka, snickerskaka, bärpaj, småkakor, Raw Food-bollar, våra populära ekologiska müslibars med mera. Vi försöker baka på ett lite nyttigare sätt och använder i möjligaste mån ekologiska ingredienser. Exempelvis så ersätter vi vetemjöl med dinkelmjöl och socker med agavesirap eller råsocker, allt för att göra det möjligt för dig som kund att kunna njuta utan dåligt samvete för vare sig kropp eller miljö. Dessa godsaker njuter du så klart bäst i sällskap av en kopp ekologiskt te eller vårt goda ekologiska kaffe!

Adress: Järnvägsgatan 25
Telefon: 042-24 03 03
Webb: vegeriet.se Extern länk!

Öppet*
Vardag:  11.30-17.00

* med reservation för avvikelser och/eller ändringar

« tillbaka