Shoppa och pausa i en unik stadsmiljö

Flanera längs Sveriges äldsta gågata, botanisera bland butikerna och ta en paus med en fika på något av de mysiga caféerna i centrum. I Helsingborg finns shopping för alla smaker.

Gamla stan

Gamla stan har anor från medeltiden och är fylld av små mysiga gator och gränder att upptäcka. På Bruksgatan med sin unika atmosfär ligger udda butiker sida vid sida med små caféer och trendiga barer. På Maria Torg hittar du ett myller av mysiga uteserveringar i fantastisk miljö runt den vackra Mariakyrkan. Slå dig ner under trädens grönska och njut av en god middag.

Kullagatan

Kullagatan som mynnar ut på Stortorget är Sveriges äldsta gågata. För den shoppingsugna finns här allt från lokala butiker till stora modekedjor. Och vill du koppla av en stund är det alltid nära till ett café. På Stortorget hittar du även Terrasstrapporna som leder dig upp till Slottshagsparken där det medeltida vakttornet Kärnan ligger. Ta trapporna till toppen, eller bara njut av utsikten från parken där du kan se över till våra grannar i Helsingör.

Söder

Lämna den traditionella shoppingen för en stund och bege dig till stadens södra delar som bjuder på alternativa, udda och trendiga butiker. Under våren 2018 öppnar Söderpunkten där du kan shoppa loss bland mänger av olika butiker. På marknaden på Gustav Adolfs torg hittar du frukt och grönt, färgsprakande blommor samt färska kryddor och örter.

Drottninggatan

Drottninggatan är Helsingborgs stolta paradgata. De stora kulturattraktionerna, som exempelvis Dunkers Kulturhus och Stadsteatern ligger här, men också ett flertal antikvitetsbutiker och gallerier, jämte restauranger och trevliga barer.